2011-05-30 10:29:24• hírek • Szatmár.ro

Június 2 - Passió

Passió – a Nyiregyházi Móricz Zsigmond Színház vendégjátéka.



Június 2-án, csütörtökön 19 órai kezdettel Katona Imre-Ruszt József Passió című előadását tekinthetik meg az érdeklődők a Nyiregyházi Móricz Zsigmond Színház előadásában.

A csíksomlyói ferences barátok lejegyzésében maradt az utókorra néhány két-háromszáz éves nagypénteki misztériumjáték szövege. Ezekből a szövegekből született ez a különleges szertartásjáték, melyet eredetileg az Universitas egyetemi színpad egykori produkciójához formált sajátos misztériumszínházzá Katona Imre és Ruszt József.

Krisztus szenvedéstörténete itt valójában össznépi rituálé, melynek során egy alkotóközösség nemcsak a passiót jeleníti meg képekben, zenében, táncban, prózában, de azt a sajátos mágiát is megteremti, melynek során a közös játékból, átlényegülésből egyszer csak színház lesz. Emberek játszani kezdenek, mesélnek, figurákat, helyzeteket teremtenek – és miközben felidézik minden idők egyik legismertebb történetét, ők maguk is egy csoda, a képzelet erejével teremtett világ részeseivé válnak. A Csíksomlyói passió Jézus történetén túl a színház ősi misztériumába is beavat.

Az előadást a Független Színpad egyik alapító tagja, Ruszt József tanítványa, Bagó Bertalan rendezi.
Jegyek a színház jegypénztárában igényelhetők. Egy jegy ára 15 RON.


Passió: a Móricz Zsigmond Színház vendégjátéka
Passió: a Móricz Zsigmond Színház vendégjátéka


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: